2009-10-17

Απίστευτη ταχύτητα... ή μήπως όχι;

Γράφω αυτή την ανάρτηση διότι έπαθα κάτι και μου φάνηκε αρκετά αστείο. Ως γνωστό στον κύκλο μου μπορώ και σερφάρω διότι είμαι πελάτης της Forthnet. Έχω το Forthnet 2play, το οποίο παρέχει έως 24 Mbps απεριόριστο ADSL. Βέβαια εγώ μέχρι στιγμής το μόνο "απεριόριστο" που έχω νοιώσει είναι απεριόριστο εκνευρισμό για την απίστευτη αστάθεια στις ταχύτητες που πιάνω.

Πριν φάω καμιά μήνυση γιατί μη ξεχνάμε στην Ελλάδα είμαστε όπου η ελευθερία του λόγου είναι περίεργη έννοια, να προφτάσω να πω πως η Forthnet δε φταίει. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι λέει "έως 24 Mbps" οπότε δε νοιώθω εξαπατημένος. Επίσης, το πιθανότερο είναι ότι φταίω εγώ, τα καλώδια μου, ο υπολογιστής μου, ο router μου ή η καλωδίωση της πολυκατοικίας μου.


Έχοντας ξεμπερδέψει με τα των μηνύσεων, να σας πω τι έπαθα προχθές. Ξεκίνησα κανονικά να εργάζομαι στον υπολογιστή μου. Ήξερα πως σε λίγη ώρα, θα γίνονταν προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στην περιοχή που μένω, αλλά το ξέχασα εκείνη τη στιγμή. Μετά από λίγη ώρα, άρχισε η σύνδεσή μου στο Διαδίκτυο να "πετάει". Μιλάμε για απίστευτες ταχύτητες. Δεν τις είχα δει ποτέ. Σκέφτηκα, λες η Forthnet τελικά να βρήκε τρόπο να βελτιώσει τις ταχύτητες; Πάνω στη σκέψη αυτή, ξαφνικά, κλείνουν τα πάντα.

Υπόθεση: Μάλλον, η απώλεια ρεύματος ήταν σταδιακή σε όλη την περιοχή. Σαν αποτέλεσμα, οι συνδέσεις πέθαιναν σταδιακά αφήνοντας περισσότερο bandwidth στους υπόλοιπους. Όλα αυτά, μέχρι να κοπεί το ρεύμα και σε εμάς. :-)

Συμπέρασμα: Στην Ελλάδα αν ζεις, πρέπει να είσαι επιφυλακτικός και να μη παίρνουν τα μυαλά σου αέρα με κάθε βελτίωση που σου τυχαίνει. Μάλλον είναι τυχαία και πρόσκαιρη.