2014-09-16

Σήμερα, δε κατάφερα...

Σήμερα δεν κατάφερα να μη πετάξω ένα πλαστικό μπουκάλι στο δρόμο, ακριβώς έξω από το σπίτι μου.

Δε κατάφερα να μαζέψω τις κουράδες του σκύλου μου από το πεζοδρόμιο. Δε βαριέσαι; Ας τις πατήσει το κοριτσάκι που γυρίζει από το σχολείο.

Ήμουν σχεδόν έτοιμος να σταματήσω σε διάβαση δίχως φανάρια, να περάσουν οι μαθητές που μόλις σχόλασαν. Δεν το κατάφερα.

Έκανα δουλειές στην πολυκατοικία μας, όμως δεν κατάφερα να φροντίσω να παραγγείλω κάδο για μπάζα. Τα πέταξα δίπλα στους απλούς κάδους. Μάλιστα κάποια από τα μπάζα ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Δε βαριέσαι όμως; Εγώ αναπνέω τη σκόνη; Τα παιδιά του απέναντι την αναπνέουν.

Δεν κατάφερα να είμαι ευγενικός για 24 ώρες με όποιον άγνωστο συνάντησα. Ούτε καν στα μάτια δε κοίταξα τον περιπτερά. Ούτε τον υπάλληλο στην εφορία. Ήθελα να τελειώνω και να φύγω.

Δεν κατάφερα να πω καλήμερα στον πελάτη που μου είπε καλημέρα. Νομίζω πως η καλημέρα είναι μόνο για να στη λένε. Όχι, για να τη λες.

Δε θέλω να έχω καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο εκτός από το σπίτι μου και την οικογένειά μου. Και αυτό το τελευταίο... παίζεται.

Δεν κατάφερα να "κλέψω" λίγο χρόνο από την, τόσο γεμάτη νόημα, ζωή μου ώστε να ακούσω στο διαδίκτυο τις συνεντεύξεις τύπου των κομμάτων, μήπως διαμορφώσω γνώμη μόνος μου.

Δεν κατάφερα να αποφασίσω να μη ψηφίσω ηλίθιους, και μάλλον δε θα το καταφέρω ούτε στις επόμενες εκλογές. Είμαι και εγώ ηλίθιος μήπως;

Όχι, δεν είναι αυτό. Ξέρω τι είναι.

Σήμερα το πρωί όπως έβγαινα από το σπίτι μου, κοίταξα ψηλά. Είδα δύο λωρίδες σχηματισμένες στον ουρανό, πέρα ως πέρα.

Ναι! Αυτό είναι! Μας ψέκασαν σήμερα. Σίγουρα θα ήταν προγραμματισμένο για αυτή την εβδομάδα. Νομίζω ένας ψεκασμός καλύπτει όλη την εβδομάδα.

Σίγουρα, αυτός είναι ο λόγος που δεν κατάφερα να κάνω το σωστό όλη μέρα.

Αποκλείεται να είμαι ηλίθιος.